12. března 2013

Srovnání rtěnky MAC Myth a E.l.f. Natural Nymph

Dnes tu mám srovnání dvou nejznámějších nude rtěnek - E.l.f. a MAC. Každá je z úplně opačné cenové kategorie a přesto jsou si tak podobné.



Začnu tedy z té dražší a provalenější strany. Kdo by neznal slavnou Myth od MAC. Já po ní dlouho toužila po úspěšné masáži ze stran amerických beauty gurus. A tak se mi jednoho dne tato kráska dostala do ruky a já ji měla tu čest na vlastní kůži vyzkoušet. 
Odstín Myth patří do kategorie satin finish, je tedy hodně krémová, téměř jako balzám. Velmi příjemně voní a na rtech se po chvilce hezky usadí a ani ji necítíte. Vůbec nevysušuje, ale ani nehydratuje. Bohužel jak je krémová, tak trochu zalézá do vrásek rtů, ale není to nic hrozného, stačí občas rty trošku promnout a je po problému. Vydrží bez problému cca 4-5 hodin. V Praze v kamenné prodejně ji seženete za cenu kolem 500Kč. Občas ji ale mají i na parfums.cz za zhruba 300Kč



Druhým kandidátem je minerální rtěnka E.l.f. v odstínu Natural Nymph. Na rozdíl od MAC je sušší a zvýrazňuje suchá místa a šupinky na rtech. Celou dobu ji na rtech cítím. Nezalézá však do vrásek, protože má tužší konzistenci. Parfemaci nemá žádnou, aspoň já teda necítím vůbec nic. S výdrží je na tom u mě úplně stejně jako ta od MAC, takže taky ty cca 4 hodiny. Škoda jen té sušší konzistence, ale jinak můžu říct, že i tahle od Elfu je slušná. No rozhodně lepší, než ty rtěnky ze základní řady, které se každému hned lámou. 
Tuhle seženete na e-shopu elfkosmetika.cz za 121Kč


Tady pro srovnání obě rtěnky vedle sebe. I z fotky jde hezky vidět ten rozdíl. (Díky bohu že foťák nesežral všechny barvy pro sebe) Myth je teplejší odstín jakoby s kapkou nádechu meruňkové, zatímco Natural Nymph je čistá tělovka s béžovým podtónem. Nicméně na to, že jsou to nude rtěnky, tak to nejsou takové ty nepřirozené, kdy vypadáte, jako byste měly na rtech korektor a snažily se kompletně "vyzmizíkovat" rty z obličeje. Nesmíte si samozřejmě nandat dvě kila rtěnky najednou, ale rozumně a decentně a k výraznému líčení očí je to nádhera.






6 komentářů:

  1. I like mac's nude more :)) It looks more natural to me that elf's lipstick

    OdpovědětVymazat
  2. LOVE this shade! Be sure to enter my mac lipstick giveaway on my blog! http://daisy--meadow.blogspot.co.uk/2013/03/mac-lipstick-giveaway-4-days-only.html x

    OdpovědětVymazat
  3. love the MAC shade!

    from helen at thelovecatsinc // youtube

    ps. enter my new giveaway to win the ice neon or fruit pastel collection by models own! click here.

    OdpovědětVymazat