14. června 2013

Esté Lauder pure color paleta očních stínů

Na páteční odpoledne vás potěším recenzí na tyto krásné oční stíny od Esté Lauder v odstínu 03 Extravagant Gold.

Krásné a luxusní zlaté balení, na kterém je ale vidět každý otisk prstu. Šíleně blbě se otevírá. Drží fakt jako čert a nepovolí a nepovolí, když se jej snažíte otevřít rukama, zcela jistě přijdete aspoň o jeden nehet. Přišla jsem na malou vychytávku jak toto trable vyřešit. Vezmu obyčejnou sponku a lehce s ní stíny otevřu. 

Jakmile se konečně probojujete dovnitř, spatříte pětici úchvatných stínů zlatavých barev. (Stylem uspořádání i vzhledem balení se inspiroval Avon s kolekcí Luxe.) Čtyři stíny na kraji jsou metalické a mají větší gramáž, než stín uprostřed, který je matný a má v sobě vyryté logo značky. V balení najdete ještě dva aplikátory, které jsem zatím nezkoušela. Líbí se mi takhle čisté a nedotčené. Ovšem vypadají dost použitelně. Jsou pěnové a jeden má na jednom konci štěteček, který je nádherně jemňoučký, takže by svedl nějaké to poupravování během dne, pokud byste po ruce neměly jiný. Balení obsahuje rovněž velké zrcátko, ve kterém se v pohodě vidíte a nemusíte mžourat.

Konzistence stínů je na dotek hedvábná a máslová. Pigmentace úchvatná, stačí nabrat opravdu maličko. Lesknou se jako šperky ze zlata na sluníčku. Vůbec nepráší a skoro neubývají. Jeden háček tu ale přece jenom je a to je výdrž. Zkoušela jsem stíny téměř na více bázích a výdrž byla vždy víceméně stejná. V neporušeném stavu vydrží kolem sedmi hodin, pak stíny jakoby zmizí ze záhybu očního víčka. Neslévají se, prostě v tom místě zmizí a pak máte na víčku holou čáru, bez stínu. Zbytek víčka je neporušený a barva stejně intenzivní, jako právě po nalíčení.

I když mají pár mínusů, barvy, balení a konzistence je všechny převyšují a léto a zlaté barvy, s tím prostě nemůžete šlápnout vedle. Cenu Vám bohužel neřeknu, protože jsem dostala darem a značku Esté Lauder moc propátranou nemám, takže netuším v jaké cenové kategorii se tahle paleta pohybuje.






ve stínu


na sluníčku


2 komentáře:

  1. To je krásná paletka. Má nádherné barvy, i když na mě jsou trochu moc do tepla.

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to vážně kouzelně. Stíny Lancome bez báze mi také po těch osmi hodinách zmizely ze záhybu víčka, to mají tyto značky asi společné

    OdpovědětVymazat