22. května 2013

Limitované palety Sleek I-Divine

Dnes vás obdařím tzv. picture heavy postem. Řeč bude o paletkách očních stínů Sleek I-divine, které jsou dostupné jako limitované edice. Takže dámy moc dlouho neváhejte, já loňské letní limitky Curacao zaváhala a teď lituju, že jsem si ji nestihla pořídit, protože barvy byly opravdu nádherné na léto.

Palety I-divine ze stálé nabídky jsou asi dobře známé všem. Často například vídám Oh So Special, či Au naturel. Ty z limitovaných edicí bývají nejčastěji v divočejších pestrých barvách, ale jsou mezi nimi i přírodnější odstíny. Balení je velmi elegantní a bytelné z matného černého plastu s lesklým logem Sleek. Každá paletka ukrývá 12 očních stínů obvykle pár třpytivých/se shimmerem a pár matných, klasický pěnový aplikátor "kopejtko" a fólii s vyraženými názvy odstínů (se kterou paletu horko těžko vyfotíte, protože se nesmírně leskne). Vyloženě matné odstíny obsahují paletky Ultramattes V1 a V2. Naopak jen třpytivé jsou u Sparkle 2. 

Matné odstíny jsou na tom skoro vždy hůř s pigmentací a nanášením, většina z nich dost práší, naopak třpytivé a metalické odstíny jsou máslovitější a nepráší tolik, co matné. Vydrží celý den (na bázi e.l.f.!), neblednou, neslévají se. Starší verze měly vyražený reliéf připomínající vafle a zdá se mi, že se hůře nabíraly, protože byly pevněji slisované. Cena za jednu paletku je 290 Kč a k sehnání jsou na www.bestmakeup.cz

A teď k samotným paletám. Neumím slovně popisovat jednotlivé odstíny, ale fotky vyšly hezky a odstíny jsou velmi věrohodně zachycené.


Paleta Showstoppers je poskládána z nejoblíbenějších odstínů a názvy jsou podle jednotlivých palet, ze kterých původně pocházejí.

Paraguaya, Oh So Special, Bohemian, Storm a Ultramattes V2 - matné odstíny
Sunset, Me Myself & Eye, Bad Girl, Noir, Sparkle, Graphite - shimmer
Au Natural - třpytivý


Malá technická...na obalu jsou přehozené odstíny Noir a Bad Girl. Z palety je jasně vidět, že na krabičce jsou opačně. Já jsem je popsala, tak jak mají správě být, tedy ten zelenější je Bad Girl.











Paleta Supreme pochází z dvojice limitovaných palet edice Shangri-la. Druhá verze s teplými barvami už bohužel není k dostání. Duo je inspirováno 60. léty. Stíny jsou na dotek nádherně sametové.

Blue Suede, La belle blue, Smokey Robinson, Al Green, Delfonic, P-funk, Bronx Black, Grand master flash, Commores cream, Shangrila's lemon - matné saténové
R & B - shimmer
Wah wah white - extrémně lesklý










Snapshots vznikla taky jako menší výběr toho nejlepšího, ale v tomto případě vybírali tvůrci pouze z předešlých limitek. Jedná se o Curacao a Monaco přičemž právě většina je z Monaca, kterou jsem si pořídit stihla. Bohužel jsem to ale při jejím pořizování netušila. Sleek ani na oficiálních stránkách neuváděl, že se jedná o znovu vydané odstíny z konkrétních paletek.

Summer Breeze, Sand Walker, Washed Ashore, Purple Haze, Magenta Madness - matné
Martini, Kiwi flower, Lotus flower, Humming bird, Tequila sunrise, Sunset, Green iguana - metalické/extrémně lesklé












A jako poslední Glory, vydaná na počest olympijských her v Londýně. Odstíny tedy nesou názvy v duchu této metropole.

Tube, Overground, Bakerloo, Jubilee, Northern, District, Hammersmith and City, Picadilly, Circle, Victoria - extrémně lesklé/metalické
Platform, Central - matné




Tyto čtyři palety jsou stále ještě k sehnání.


1 komentář:

  1. Great review. I still haven't purchased a sleek palette but might one day, xoxo.

    OdpovědětVymazat